Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ – ΑΡΘΡΟ Του Κυριάκου Ταταρίδη, Υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2012

Σε ένα πρωτόγνωρα φορτισμένο κλίμα λόγω των ειδικών οικονομικών συνθηκών που προέκυψαν τελευταία διεξήχθησαν οι πρόσφατες εθνικές εκλογές.
   Ανάλογα πρωτόγνωρο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα όπου η πραγματική πολιτική αξία πολιτικών σχηματισμών και πολιτικών προσώπων, δεν βαθμολογήθηκε ανάλογα με το ειδικό βάρος που διαθέτουν και που θα έπρεπε να εκτιμάται με μετρήσεις έργου και ικανότητας, μέσα από την πολιτική τους διαδρομή.
   Το φαινόμενο Ανδρέα Παπανδρέου είναι συνυφασμένο με την πολιτικοοικονομική ιστορία δεκαετιών στη Χώρα μας όπου ένας ολόκληρος λαός με ισχυρή συνείδηση αλλά με άτακτη και διάχυτη αγωνιστική συγκρότηση, βρήκε στο πρόσωπο του τον πολιτικό ηγέτη που έδωσε μορφή και περιεχόμενο στους πολιτικούς του αγώνες και τον οδήγησε από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ στον ελάχιστο χρόνο στην εξουσία της χώρας, για να δικαιωθούν έτσι γενιές και γενιές που βρισκόταν στο περιθώριο της δημόσιας ζωής και που αγωνίζονταν να αναστρέψουν το αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό τότε κράτος της Δεξιάς.
   Το φαινόμενο Τσίπρα και των άλλων «μικρών – μεγάλων» κομμάτων δεν έχει μια ανάλογη παράσταση στην συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία όπου κάποιοι θέλουν να το εξομοιώνουν με την εποχή Παπανδρέου εκδίδοντας Σουλτανικό φιρμάνι για τέλος της Μεταπολίτευσης.
    Βέβαια οι εξελίξεις στην ζωή και μέσα στον χρόνο μετεξελίσσονται διαρκώς και προσαρμόζονται στις ανάγκες και τα δεδομένα της κάθε εποχής και αυτό είναι κανόνας μέσα στη ζωή.
   Όμως το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα  δεν προέκυψε από χρόνιες ζυμώσεις μέσα στην ζωή ώστε να γεννηθεί ένα λαϊκό κίνημα με συνείδηση, αρχές και ιδεολογία που θα χαρακτήριζαν και θα κατεύθυναν τις πολιτικές κινήσεις από εδώ και πέρα στην πατρίδα μας.
   Το αποτέλεσμα αυτό είναι αποτέλεσμα του θυμού και της έντονης δυσαρέσκειας του ελληνικού λαού που ένεκα των αναγκαστικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και που εξουδετέρωσαν την αναγκαία ψυχραιμία που επιβάλλονταν να κρατήσουμε απέναντι στις οδυνηρές για τον ελληνικό λαό οικονομικές εξελίξεις, χωρίς βέβαια να αποβάλουμε την δική μας ευθύνη από λάθη χειρισμών που προέκυψαν κάτι που συμβαίνει πάντα σε ένα τόσο υψηλής ευθύνης και δυσκολίας εγχείρημα.
   Ήταν δηλαδή ένα αποτέλεσμα τεχνητής ύφανσης που δεν έχει σχέση με την άνδρωση ενός νέου πολιτικού φαινόμενου και που δυστυχώς μπορούμε να το ονομάσουμε και «φάρσα», εξ αιτίας της ανακόλουθης συμπεριφοράς των «νικητών» των εκλογών που δεν συνειδητοποίησαν ακόμα την επικινδυνότητα της θέσης της χώρας μας , ζώντας έτσι τον «έρωτα τους» και θριαμβολογώντας γιατί τα πολιτικά τους «κλαμπ» που ξαφνικά γιγαντώθηκαν χωρίς να συνειδητοποιήσουν ότι επιβάλλεται και πρέπει να αναλάβουν ευθύνες και να συμμετάσχουν επιτέλους σε ένα ισχυρό κυβερνητικό σχήμα με υπεύθυνους αυτή τη φορά ρόλους, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις και η πατρίδα βρεθεί στις χειρότερες για την ιστορία της καταστάσεις.
  Κάνοντας αυτές τις επισημάνσεις θέτω στον Γρεβενιώτικο λαό σε προβληματισμό και ετοιμότητα γιατί οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.
  Τέλος, θέλω και εγώ ως άνθρωπος να ευχαριστήσω όλους τους Γρεβενιώτες αλλά και όλα τα κόμματα για το ήπιο και πολιτισμένο εκλογικό κλίμα που κατακτήσαμε, να ευχαριστήσω τους πολίτες που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ παρά την σκληρή τους δοκιμασία από τα πρόσφατα οικονομικά γεγονότα, να ευχαριστήσω τους δύο συναδέλφους μου τον Λάμπρο και τον Βάϊο για την άψογη συνεργασία μας στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και να ευχαριστήσω επίσης όλους όσους πίστεψαν πως μπορώ να εκπροσωπήσω επάξια τον Νομό μας στο εθνικό μας κοινοβούλιο και με τίμησαν με την ψήφο τους.
Κυριάκος Δ. Ταταρίδης
Πρώην Βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας