Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών για την κίνηση την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων 2014.

Τηλεφωνική έρευνα πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών σε ενενήντα- δύο μέλη του για την εμπορική κίνηση την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων 2014.
Δυσαρέσκεια δήλωσε η πλειοψηφία των καταστημάτων του  Νομού από την κίνηση της αγοράς  κατά την διάρκεια των εκπτώσεων σε ποσοστό 74%, ενώ αντίθετα το 26% δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι στην ίδια ερώτηση.

Μείωση στο τζίρο τους
σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρατήρησαν   οι περισσότεροι επιχειρηματίες  σε ποσοστό 53%, ενώ στα ίδια επίπεδα παρέμεινε το 32% και μόλις το 5% διαπίστωσε αύξηση του τζίρου του.

Τέλος, το 15% των καταστημάτων διαπίστωσε τουριστική κίνηση κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, σε αντίθεση με το 85% που απάντησε αρνητικά.

Ευχαριστούμε τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών που συνέβαλαν στη διεξαγωγή της συγκεκριμένης έρευνας  με τις απαντήσεις τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν για ακόμη μία φορά την δυνή οικονομική κατάσταση που έχουνε επέλθει οι επιχειρήσεις των Γρεβενών και είναι ταυτόσημα με το γενικό κλίμα που επικρατεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλης της χώρας. Χρέος της πολιτείας είναι με διαρθρωτικές παρεμβάσεις να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.



                                                                                                                  Ο Πρόεδρος                                                                                
Δημάδης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας