Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Κοροϊδία η διανομή του κοινωνικού μερίσματος

Κοροϊδία η διανομή του κοινωνικού μερίσματος. Εκτός κοινωνικού μερίσματος μένουν χιλιάδες άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που έχουν καταχωρίσει στην φορολογική τους δήλωση πως φιλοξενούνται στην κατοικία που διαμένουν, ή έχουν ΙΧ αυτοκίνητο, ακόμα κι αν πληρούν τα κριτήρια που θέτει η υπουργική απόφαση.

 Κοροϊδία με το κοινωνικό μέρισμα. Η κυβέρνηση αφού διατυμπάνισε το πλεόνασμα θέτει παγίδες με τα τεκμήρια για να περιορίσει τους δικαιούχους. Εκτός κοινωνικού μερίσματος μένουν  χιλιάδες άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που  έχουν καταχωρίσει στην φορολογική τους δήλωση πως φιλοξενούνται στην κατοικία που διαμένουν, ή έχουν  ΙΧ αυτοκίνητο, ακόμα κι αν πληρούν τα κριτήρια που θέτει η υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με την Εφ.Συν, εκτιμάται ότι χιλιάδες οικογένειες δήλωσαν για το 2013 οικογενειακά εισοδήματα κάτω των 6.000 ευρώ, αλλά με τα τεκμήρια διαβεβαίωσης το εισόδημα τους να ανεβαίνει στα 10.000 με 12.000 ευρώ. Το ίδιο κόλπο έστησε το οικονομικό επιτελείο και με τα επιδόματα για τα τέκνα, τα οποία πολλοί δικαιούχοι τα έχασαν ή τα έλαβαν κουρεμένα κατά 33%.

Υπενθυμίζεται ότι ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης είναι 3.000 ευρώ για τον άγαμο και 5.000 ευρώ για τους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση, ενώ μαζί με αυτά τα ποσά αθροίζονται και τα τεκμήρια για τα αυτοκίνητα και τα σπίτια.

Πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας