Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Μεθοδεύουν τετραπλάσια χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ εν όψει ευρωεκλογών!

Τετραπλάσια από την αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι η επιχορήγηση που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ, ενόψει ευρωεκλογών, με βάση τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή, προ ημερών!

Τετραπλάσια από την αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι η επιχορήγηση που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ, ενόψει ευρωεκλογών, με βάση τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή, προ ημερών! Και αυτό, ενώ η χρηματοδότηση των κομμάτων έχει μειωθεί συνολικά κατά 85%, από το 2011.

Την επισήμανση αυτή έκανε ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών, στην οποία κατέθεσε εκ νέου την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τους όρους προβολής και εκλογικής χρηματοδότησης των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις ευρωεκλογές.

"Οι νομοθετικές αλλαγές που προώθησε πρόσφατα το υπουργείο Εσωτερικών καταλήγουν σε προφανή πολιτικά άτοπα, αφού λόγου χάρη η εκλογική χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποδοκίμασαν με τον πλέον ηχηρό τρόπο οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές, θα λάβει σχεδόν τετραπλάσια χρηματοδότηση σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε ο Κ. Πουλάκης και πρόσθεσε:

"Ζητήσαμε τουλάχιστον την εφαρμογή του σχετικού νόμου σε όλη του την έκταση και όχι επιλεκτικά. Δηλαδή, την καταβολή του 0,22 τοις χιλίοις του τακτικού προϋπολογισμού ως εκλογική χρηματοδότηση στα δικαιούχα κόμματα, πρόβλεψη που παραβιάζεται από την κατατεθείσα πρόταση, γεγονός επί του οποίου δεσμεύτηκε να απαντήσει ο υπουργός Γ. Μιχελάκης".

Ο Κ. Πουλάκης υπέβαλε επίσης την πρόταση να παραμείνουν τα διόδια ανοιχτά σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, όλες τις ημέρες κατά τις οποίες θα μετακινηθούν οι πολίτες για να ψηφίσουν, τόσο στις 18 όσο και στις 25 Μαΐου, ώστε να διευκολυνθεί όσο γίνεται περισσότερο η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, κάτι που -άλλωστε- συνέβαινε παγίως, όταν τα διόδια ανήκαν στη δικαιοδοσία του Ταμείου Εθνικής Οδοποιΐας, πριν την παραχώρηση του οδικού δικτύου σε ιδιώτες εργολάβους.

Τέλος, σε σχέση με τον τηλεοπτικό χρόνο ο οποίος θα διατεθεί στα πολιτικά κόμματα στους ανέφερε: "Επιμείναμε στην πρότασή μας να κατανεμηθεί το 50% του διαθέσιμου ραδιοτηλεοπτικού χρόνου ισομερώς σε όλα τα κόμματα που θα πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές και το υπόλοιπο 50% αναλογικά, με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών του Ιουνίου του 2012. Εναλλακτικά, καταθέσαμε συμβιβαστική πρόταση, να ληφθούν υπόψη και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, για το 10% του συνολικού χρόνου.

Θεωρούμε ότι η πρόταση αυτή εξειδικεύει σωστά την αρχή της αναλογικής ισότητας που ρητά τάσσει ο νόμος, αφού εξασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την ισότιμη μεταχείριση όλων των μετεχόντων στις ευρωεκλογές και την αναλογική προβολή των κομμάτων, με βάση την πραγματική τους κοινωνική και εκλογική δυναμική, όπως αυτή αποτυπώθηκε μετά τις εκλογές του 2012.

Αντίθετα, η τελική πρόταση του υπουργού και των κυβερνητικών κομμάτων, κατά τη γνώμη μας είναι απαράδεκτη, αφού προχωρά σε μία ανισομερή και σκανδαλωδώς ευνοϊκή ρύθμιση υπέρ των ιδίων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας