Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης του έργου: «Κατασκευή χώρων δασικής αναψυχής στις θέσεις «Σμίξη» και «Μοναστήρι» στον ποταμό Αλιάκμονα»

Υπεγράφη την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 μεταξύ του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ Ε. ΧΑΡΙΣΙΟΣ» η σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Κατασκευή χώρων δασικής αναψυχής στις θέσεις «Σμίξη» και «Μοναστήρι» στον ποταμό Αλιάκμονα», με προϋπολογισμό  144.960,00€ με Φ.Π.Α. και  προθεσμία εκτέλεσης 12 μήνες.
Στα πλαίσια της αξιοποίησης του Προγράμματος LEADER του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 - 2013» και ειδικότερα της Δράσης L323-1 «Διατήρηση, αποκατάσταση, αναβάθμιση περιοχών» ο Δήμος Γρεβενών κατέθεσε πρόταση, με τίτλο: «Κατασκευή χώρων δασικής αναψυχής στις θέσεις «Σμίξη» και «Μοναστήρι» στον ποταμό Αλιάκμονα». Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης, σύμφωνα με την αριθμ 64/2012 τεχνική μελέτη, ανήλθε στο ποσό των 180.000,00€.
Η πρόταση εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και αφού επικαιροποιήθηκε ο προϋπολογισμός των εργασιών το έργο δημοπρατήθηκε  από το Δήμο Γρεβενών στις 03/12/2013, όπου ανάδοχος εκτέλεσης ανακηρύχθηκε η εταιρεία ‘‘ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ Ε. ΧΑΡΙΣΙΟΣ’’ με έδρα τα Γρεβενά, η οποία προσέφερε και  τη μεγαλύτερη έκπτωση.
Οι προτεινόμενες εργασίες και κατασκευές είναι:
Κιόσκια, τραπεζοπάγκοι, ξύλινα καθιστικά, παιδική χαρά,
Κατασκευή τριών θέσεων παρασκευής γεύματος, Βρύση,
Ξύλινες περιφράξεις, Κατασκευή πλακόστρωτων μονοπατιών,
Τοποθέτηση πινακίδων ενημερωτικών, συνθημάτων και κατεύθυνσης,
Κλαδεύσεις - κοπές  θάμνων και δένδρων.
Με την ολοκλήρωση των προτεινομένων εργασιών θα παρέχεται στον επισκέπτη η δυνατότητα υπαίθριων γευμάτων, παιδικής χαράς και ιδιαίτερα περιπάτων καθώς στις περιοχές υπάρχουν πολλά περιηγητικά μονοπάτια. Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη του Φυσικού Περιβάλλοντος της περιοχής καθώς και η προσφορά ευκαιριών στους κατοίκους και επισκέπτες για αναψυχή και απόλαυση της φύσης του τοπίου της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας