Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 και ώρα 9.00μ.μ. πραγματοποιήθηκε στις Αμυγδαλιές Γρεβενών με πολύ μεγάλη επιτυχία λαϊκή συνέλευση όλων των κατοίκων του χωριού, γεγονός που δείχνει ότι και πολύ σωστή ήταν η πρωτοβουλία του συλλόγου, αλλά κυρίως το πόσο έντονα είναι τα δύο προβλήματα που αντιμετωπίζουμε της ποιότητας του νερού του δικτύου, αλλά και των κινδύνων και των καταστροφών που προκαλεί η μεγάλη παρουσία αρκούδων ακόμα και στο κέντρο του χωριού μας.


Στη συνέλευση που έγινε με την παρουσία του Βουλευτή κ. Κοψαχείλη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δασταμάνη,  του Δημάρχου κ. Κουπτσίδη, πολλών Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του συλλόγου Νίκο Δεινόπαπα και ακολούθησε συζήτηση στην οποία όλοι οι κάτοικοι  εκφράσανε την μεγάλη τους αγανάκτηση:

1. «Για την πολύ κακή  ποιότητα του νερού του δικτύου της ΔΕΥΑΓ από τη γεώτρηση του Μικρού Σειρηνίου» και

2. Για τις πολύ συχνές επισκέψεις αρκούδων, ακόμα και στο κέντρο του χωριού, που μας έχουν κατατρομοκρατήσει, καθώς  και για τις ζημιές που προκαλούν στις κερασιές αλλά και σε άλλες καλλιέργειες».

Απαίτησή όλων των κατοίκων είναι:

1. Η πολιτεία, καθώς και οι φορείς προστασίας της αρκούδας π.χ. Αρκτούρος, Καλλιστώ  κλπ,  να πάρουν τώρα μέτρα προστασίας μας από τις αρκούδες. Εδώ και τώρα πρέπει η πολιτεία να απομακρύνει τις αρκούδες από τις κατοικημένες περιοχές.

Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε μετά τις δέκα η ώρα το βράδυ έξω από τα σπίτια μας από το φόβο των αρκούδων. Δεν μπορεί να φοβόμαστε να πάμε στα  περιβόλια μας. Δεν μπορεί να μας προκαλούν οι αρκούδες τόσο μεγάλες καταστροφές και στην παραγωγή (κεράσια κυρίως), αλλά και στο φυτικό κεφάλαιο (καταστροφή δέντρων) και να μην αποζημιωνόμαστε καθόλου.

2. Να έχουμε στο δίκτυό μας όλο το έτος  νερό καλής ποιότητας από τον Α΄ ή Β΄ κλάδο. Να σταματήσει τώρα η ύδρευση του χωριού μας από τη γεώτρηση του Μικρού Σειρηνίου.  Παρ’ όλες τις εγγυήσεις τις ΔΕΥΑΓ ότι η χημική ανάλυση του νερού της γεώτρησης του Μικρού Σειρηνίου, δείχνει ότι το νερό είναι κατάλληλο (εμείς διατηρούμε τις αμφιβολίες μας), εμείς δεν το θέλουμε στο δίκτυό μας. Απαιτούμε κάθε δύο μήνες η ΔΕΥΑΓ (και όχι κάθε έξι μήνες που κάνει τώρα) να κάνει χημική ανάλυση στο νερό του δικτύου (ανεξαρτήτου προέλευσης) και να δημοσιεύει τα αποτελέσματα αυτής της ανάλυσης. Προσωρινά και μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης από τον Α ή Β κλάδο, απαιτούμε κάθε φορά που το νερό είναι της γεώτρησης του Μικρού Σειρηνίου η ΔΕΥΑΓ να ενημερώνει άμεσα όλους τους κατοίκους του χωριού (για να μην το πίνουμε).

Ενημερώνουμε όλους τους αρμόδιους φορείς ότι αν άμεσα δεν παρθούν μέτρα που  να λύνουν αυτά τα δύο προβλήματα είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  Γραμματέας                                       Ο Πρόεδρος



Αργύριος Καραλιόλιος                               Νικόλαος Δεινόπαπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας