Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΡΕΚΒΙΕΜ ΤΗΣ ΝΔ … Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ..! Του Γιώργου Νούτσου

Το ότι τέλειωσαν, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Επιτροπή, χωρίς ουσιαστικό, για την μετεξέλιξη της ΝΔ αποτέλεσμα, δεν λέει τίποτα ! Ήταν μια φυσική συνέχεια στη μάχη οπισθοφυλακής, που αναμένονταν να δώσει η σημερινή ηγεσία, μια μάχη, η οποία ουσιαστικά, είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο το Σαμαρά.

Το γεγονός, πως η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη μ έναν πολυμέτωπο αγώνα, εξαιρετικά δύσκολο και δαιδαλώδη την ώρα αυτή, ήταν η βασική αιτία, που πολλοί σώφρονες και πολιτικά έμπειροι βουλευτές και στελέχη της παράταξης, δεν έθεσαν ευθέως και ευθαρσώς θέμα Συνεδρίου και πολύ περισσότερο ηγεσίας !
Ας μην αυταπατώνται όμως, εκεί στην Συγγρού ! Η συζήτηση για την νέα Κεντροδεξιά δεν έκλεισε, όπως ευφυώς αλλά παρατόλμως, επέλεξε να προβλέψει ο Σαμαράς στις σχετικές τοποθετήσεις του – για να προλάβει προφανώς μια δυσάρεστη για τον ίδιο συνέχεια – αλλά, μόλις τώρα ξεκίνησε !
Οι διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο εσωτερικό της παράταξης, αλλά και μέσα στην ίδια τη νεοδημοκρατική κοινωνία.  Είναι το πλήρωμα του χρόνου που θα τις αναδείξει, μαζί βέβαια και με τις εναλλακτικές προτάσεις αλλά και τα πρόσωπα, αυτών, που θα επιχειρήσουν να τις εκφράσουν, ώστε να καταστεί η Παράταξη, ένας σύγχρονος, δημοκρατικός, ριζοσπαστικός και κοινωνικά ευαίσθητος πολιτικός και ιδεολογικός χώρος, ικανός να εκπροσωπήσει με ζέση και αποτελεσματικότητα τις ανάγκες της χώρας και του πληγωμένου πολύπλευρα λαού μας !
Δεν τρέφω πλέον ψευδαισθήσεις, πως η αρτηριοσκληρωτική και ακραία ΝΔ του Σαμαρά, του Βορίδη, του Γεωργιάδη, του Γιακουμάτου, του Λαζαρίδη κι όποιων άλλων, δεν πρόκειται εύκολα να παραδώσει τα κλειδιά της παράταξης ! Εφόσον τόσο εύκολα ξεπέρασαν την λαϊκή και κοινωνική κατακραυγή για τις αποτυχημένες εξαθλιωτικές πολιτικές τους και δεν επέδειξαν την αναμενόμενη από όλους διάθεση αυτοκριτικής και ανάληψης πολιτικής ευθύνης για τον εκλογικό διασυρμό της, από ένα περιθωριακό μέχρι πρότινος ακραίο κόμμα της Αριστεράς, είναι πλέον σαφές, πως θα προσπαθήσουν να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες  τους, κερδίζοντας οι ίδιοι χρόνο για τον εαυτό τους, καταδικάζοντας όμως παράλληλα τη ΝΔ σε πολιτικό, ιδεολογικό και υπαρξιακό αφανισμό !!!
Όμως, όπως η φύση, έτσι και η πολιτική, είναι γνωστό πως απεχθάνεται το κενό ! Και κενό δεν πρόκειται να υπάρξει. Άποψη μου είναι – και την εκφράζω με πλήρη επίγνωση των όποιων θετικών ή αρνητικών συνειρμών θα μπορούσαν να προκληθούν στους φίλους της ΝΔ – πως είναι ανάγκη, να ξεφύγουμε πια, από τον σφιχτό μας εναγκαλισμό με τη σημερινή ΝΔ, το όνομά της, τα σύμβολα και τα πρόσωπα που την εκφράζουν και να τολμήσουμε το νέο !!!
Εφόσον ο Σαμαράς και η παρέα του, εμμένουν πεισματικά να θέλουν να νέμονται ένα κόμμα, που ταυτίστηκε με την πραγματική πτώχευση της χώρας και της κοινωνίας, που καταπάτησε και τα τελευταία εναπομείναντα ψήγματα εθνικής και προσωπικής αξιοπρέπειας, που παρέδωσε τη χώρα βορά στις ορέξεις αντεθνικών παγκοσμιοποιημένων πολιτικών και πρόδωσε ανενδοίαστα έναν κόσμο, που από τα γεννοφάσκια του ανελλιπώς τη στήριζε, θεωρώ, πως καλό είναι να τον αφήσουμε να την νέμεται. Οδηγώντας την νομοτελειακά, πολύ σύντομα, σε θέση, επάξια να αντικαταστήσει στο θυμικό του κόσμου και στο πολιτικό σκηνικό του σήμερα, την αποτυχημένη και απαξιωμένη ΠΟΛΑΝ του Αντώνη Σαμαρά !
Βέβαια, δεν είναι αυτή η λύση, που θα επιθυμούσα διακαώς ! Περισσότερο θα με γοήτευε για λόγους ιστορικούς, συναισθηματικούς και συνέχειας, η μετεξέλιξη της σημερινής ΝΔ, σ ένα σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα ! Με νέο αρχηγό, ζωντανή ιδεολογία και καινούργιες προτάξεις ! Εφόσον όμως, δεν το επιθυμούν, ας τραβήξουν τον δρόμο τους. Κι εμείς, όλοι οι άλλοι, που με θλίψη βιώνουμε την κατάντια της, να ενώσουμε δυνάμεις, γνώσεις, ενθουσιασμό και ικανότητες για να διεκδικήσουμε και να φέρουμε το καινούργιο..!  Είναι αυτονόητο, πως αν κάτι τέτοιο τολμήσουμε, θα πρέπει ν αφήσουμε πίσω μας οριστικά ιδεοληψίες και κολλήματα. Η Νέα Κεντροδεξιά που έχει ανάγκη ο τόπος και επαγγέλλομαι, για να συγκινήσει και να έλξει, θα πρέπει να είναι πραγματικά νέα ! Διατηρώντας αναλλοίωτες τις Καραμανλικές παρακαταθήκες που ιστορικά δικαιώθηκαν και υπηρετώντας με αυταπάρνηση την ανάγκη για ριζοσπαστισμό, κοινωνισμό, πραγματική δημοκρατία και Εθνική αυτεξουσιότητα…!
Επιτρέψτε μου να προβλέψω, πως τα πράγματα, κάπως έτσι θα εξελιχθούν ! Εξάλλου το νέο πολιτικό σκηνικό, απόλυτα ευνοεί κινήσεις, που με την καθαρότητα και τις αλήθειες τους, θα έρθουν για να αγγίξουν και να εκφράσουν την ανάγκη του Έλληνα για προκοπή και δημιουργία !
Αυτές μου οι σκέψεις, απευθύνονται σ όλους. Από τον απλό ψηφοφόρο, τα τοπικά στελέχη, τα έμπειρα και καταξιωμένα  στελέχη του Κέντρου, μέχρι τους αυριανούς πιθανολογούμενους ταγούς, που θα αδράξουν την ιστορική ευκαιρία από τα μαλλιά και θα τολμήσουν να αναμετρηθούν με το ξεπερασμένο παρελθόν…!
Όταν το προσκλητήριο σαλπίσει, μη διστάσει κανείς ! Είναι χρέος τιμής , σεβασμού και διάθεσης γαλαντόμας από τη μεριά μας, να προσφέρουμε στη χώρα και κυρίως στα παιδιά μας, αυτό που τόσο επιπόλαια, άσκεφτα και βάναυσα τους στερήσαμε με τις μέχρι σήμερα  επιλογές μας…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας