Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Ν. Γρεβενών στηρίζει την απεργία

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Ν. Γρεβενών στηρίζει την απεργία της 9ης Δεκεμβρίου των καθαριστριών στα Δημόσια Σχολεία η οποία πραγματοποιείται την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατεδαφίζει τα όποια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα τις έχουν απομείνει, μειώνει κατά 10% τις δαπάνες για την καθαριότητα των σχολείων, πράγμα που σημαίνει μείωση κατά 10% στους ήδη πενιχρούς μισθούς των 200-300 ευρώ το μήνα.
Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει ενώ εξακολουθούν να οφείλονται δεδουλευμένα από την περσινή ακόμα σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα να δουλεύουν απλήρωτες και να οφείλονται μισθοί έως και 4 μηνών.

Καλούμε τις καθαρίστριες στις 9 του Δεκέμβρη καμία να μην πάει στο σχολείο για δουλειά, να δηλώσουν στις σχολικές επιτροπές των δήμων απεργία. Εμείς ως εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη και  μπορούμε να τους σταματήσουμε, από εμάς τους εργαζόμενους εξαρτώνται όλα.

Με την απεργία στις 9 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στα δημόσια σχολεία δίνουν συνέχεια στους αγώνες τους για πλήρη και σταθερή εργασία με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια.
Οι αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία τις Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστών του κλάδου και στήριξε το ΠΑΜΕ, απέδειξαν ότι οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Επέβαλαν την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων του κλάδου με τη γνωμοδότηση του ΣτΕ και της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας που ζητούσε να συναφθούν συμβάσεις με τους μέχρι τώρα εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων. Αυτή η απόφαση ήταν πολύ σημαντική για να δουλέψουν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου αφού αντίστοιχη απόφαση δεν υπήρξε τα τελευταία 4 χρόνια.
Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Ν. Γρεβενών στηρίζει τη θέση των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημόσιων σχολείων η οποία είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση  που απαντάει τόσο στις εργασιακές ανάγκες των εργαζομένων, όσο και στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων που είναι:
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών.
Πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο αγώνας των καθαριστριών αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους – ενώσεις γονέων, τους εργαζόμενους στους δήμους.
Για να είναι καθαρά τα σχολεία, πρέπει να υπάρχουν καθαρίστριες που να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως τους αξίζει για τη δουλειά που κάνουν.
Όχι με ψίχουλα!

 Το ΠΑΜΕ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των καθαριστριών, οι οποίες στις 9 Δεκέμβρη οι καθαρίστριες απεργούν και διεκδικούν:
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΤΩΡΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Καμία μείωση μισθού, αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων .
Καμία απόλυση εργαζόμενου. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.
Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτίριο (νοσοκομεία, πανεπιστήμια κ.ά.), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριών για καθαρά σχολεία.
Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
Καμία Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα».


Γρεβενά , 8 Δεκεμβρίου 2015








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας