Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

«Χελιδονίσματα 2016»

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, συμμετέχοντας για 3η χρονιά στις εκδηλώσεις της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας «Χελιδονίσματα 2016», καλωσόρισε την άνοιξη και τα χελιδόνια στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου μαζί με 286 μαθητές 6 σχολείων της περιοχής των Ιωαννίνων και των Γρεβενών. 

Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τα είδη χελιδονιών που συναντώνται στην χώρα μας, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο μεγάλο μεταναστευτικό τους ταξίδι, για την διαδικασία με την οποία κατασκευάζουν την φωλιά τους και για την βοήθεια που μπορούν τα τους προσφέρουν οι άνθρωποι. Με πολύ υπομονή και επιμονή έφτιαξαν φωλιές  από πηλό οι οποίες αφού στεγνώσουν μπορούν να τοποθετηθούν με την βοήθεια των δασκάλων και των γονέων τους στο σχολείο ή στο σπίτι τους.
Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί τους διευθυντές και δασκάλους των σχολείων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα του μικρούς μαθητές που με τον ενθουσιασμό τους υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο την άνοιξη και τα χελιδόνια στην περιοχή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας