Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΗΡΘΕ ΗΡΘΕ Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ

Σήμερα 22/4/2016 υποδεχθήκαμε το τμήμα της Δ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών με τη δασκάλα τους Μαρία Παρασκευά. Τα παιδάκια με τα γλυκά τους χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους ήρθαν με πολύ διάθεση και όρεξη για να ακούσουν ,να μάθουν και
να δημιουργήσουν.

Μιλήσαμε για τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουμε στην πόλη και στα χωριά μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Επικεντρωθήκαμε στην τεχνική βαψίματος των αυγών  με διάφορες τεχνικές. Εφαρμόσαμε λεπτοκαμωμένα φυλλαράκια διάφορων φυτών πάνω στο αυγό και τα στηρίξαμε με διάφανο ελαστικό πανί. Στη συνέχεια η εμψυχώτρια  Βαϊτσα Φούρκα με το κοντύλι ,το κερί ,το φως του καντηλιού  και πολύ υπομονή, έδειξε στα παιδιά τον παλιό παραδοσιακό τρόπο που ζωγραφίζουν με λιωμένο κερί πάνω στο αυγό. Μόλις ετοιμάστηκαν όλα  τα αυγά τα βάψαμε με κόκκινη μπογιά. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό. Οι “περδίκες” ήταν η μία καλύτερη από την άλλη. Οι φίλοι μας χαρούμενοι άρχισαν να χειροκροτούν.   Έφυγαν ευχαριστημένα και χαρούμενα με τα πασχαλινά αυγά στα χεράκια τους, και μας ευχήθηκαν με τη δασκάλα τους «Καλό Πάσχα».
Ευχαριστούμε ολόψυχα την Βαϊτσα που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας και προσέφερε τα υλικά και το μεράκι της στους μαθητές, την δασκάλα των παιδιών, που  όχι μόνο τους συνόδεψε αλλά προσέφερε και αυτή υλικά και πολύτιμη βοήθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δράση. Επίσης ευχαριστούμε την νηπιαγωγό Κατερίνα Τζημούλη  που κάλυψε την εκδήλωση φωτογραφικά αλλά και  βοήθησε σε ότι και αν χρειάστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας